Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Els joves i l'educació del futur


Sobre el ponent

Cecilia Braslavsky

21/10/04 - 19.30 h

Directora de l'Oficina Internacional de la UNESCO a Ginebra

Des de 1934, l'Oficina Internacional d'Educació de la UNESCO organitza el Congrés Internacional d'Educació (CIE), un fòrum mundial per a establir el diàleg entre ministres d'educació, tot i que també hi participen investigadors, professionals i representants d'organitzacions intergovernamentals i no governamentals. La 47ª edició del CIE va tenir lloc a Ginebra del 8 a l'11 de setembre de 2004 amb el títol "Una educació de qualitat per a tots els joves: desafiaments, tendències i prioritats", l'objectiu final del qual era estudiar les maneres de reformar l'educació, especialment l'educació secundària, i adaptar-la a les necessitats individuals i col·lectives dels joves i a les realitats sòcio-econòmiques del segle XXI.

En les seves conclusions, els ministres d'educació presents van definir deu desafiaments per al futur, que es basen sobretot en la realitat que més de la meitat de la població mundial té menys de 25 anys, per la qual cosa són aquestes futures generacions les que necessitaran que s'incrementi la qualitat de l'educació, cosa que no es pot plantejar només a escala nacional, sinó també global. Aquests desafiaments inclouen millorar aspectes com la innovació, la qualitat, el suport bàsic de la família, la igualtat de gènere o la transmissió de la cultura democràtica per a aconseguir competències per a la vida futura.


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Descobreix
altres idees

Tots els debats

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca