Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Cecilia Braslavsky

Directora de l'Oficina Internacional de la UNESCO a Ginebra


Era llicenciada en Ciències de l'educació per la Universitat de Buenos Aires i doctora en Ciències Socials per la Universitat de Leipzig (Alemanya).
Des de 1984 va ser professora d'Història de l'educació a la Universitat de Buenos Aires i va participar en diverses activitats acadèmiques a diferents països, sobretot de l'Àfrica i l'Amèrica Llatina.
Del 1984 al 1992 va ser coordinadora educativa de la Facultat Llatinoamericana de Ciències Socials (FLACSO) i, l'any 1994, directora general d'investigació educativa al Ministeri d'Educació argentí.
Va publicar diversos llibres, articles i assaigs sobre l'educació. En concret, el llibre Rehaciendo escuelas: hacia un nuevo paradigma educativo en la educación latinoamericana (Santillana, 1999) va rebre el premi Andrés Bello al millor assaig d'educació.
Va ser directora de l'Oficina Internacional de la UNESCO a Ginebra i la seva activitat se centrava sobretot en la relació entre el desenvolupament educatiu i el desenvolupament social en l'àmbit global, i, més concretament, en els continguts i mètodes per a viure junts i el desenvolupament curricular en condicions de pobresa i conflicte social. També va ser editora de la revista Perspectivas de la UNESCO, que es publica en sis llengües oficials de les Nacions Unides.
Va morir l'1 de juny de 2005.

Ha participat al debat...

Els joves i l'educació del futur

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca