Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Jaap Dronkers

Catedràtic de recerca internacional comparada sobre rendiment educatiu i desigualtats socials a la Universitat de Maastricht


Jaap Dronkers és, des del 2009, catedràtic de recerca internacional comparada sobre rendiment educatiu i desigualtats socials a la Universitat de Maastricht (al Research Centre for Education and the Labour Market, ROA).
Aquest sociòleg holandès va començar la seva carrera de professor universitari com a cap de Recerca d'Educació i Sociologia al SISWO (1976-86). Més tard va exercir diversos càrrecs a la Universitat Catòlica de Brabant i a la Universitat d'Amsterdam.
Del 2001 al 2009 va ser professor d'Estratificació social i desigualtat al European University Institute (EUI) de Florència.
Durant la seva carrera ha estudiat les causes i conseqüències de la desigualtat en l'educació. Els canvis en les oportunitats d'educació, les diferències entre les escoles públiques i les escoles religioses, els resultats dels alumnes immigrats de diferents orígens i l'efecte del divorci dels pares en els resultats escolars dels infants són algunes de les matèries estudiades.

Ha participat al debat...

Influència dels països d'origen i de destinació en el rendiment dels alumnes d'origen immigrat

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca