Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Nancy A. Madden

Presidenta i cofundadora de la Fundació -Success for All-


Nancy A. Madden és doctora en Psicologia clínica per la Universitat Americana de Washington D.C. Actualment és professora al Centre d'Investigació i Reforma de l'Educació de la Facultat d'Educació de la Universitat Johns Hopkins i a l’Institut per a l'Educació Efectiva de la Universitat de York.

Com a presidenta de la Fundació Success for All, desenvolupa, investiga i difon programes educatius per augmentar el rendiment de tots els estudiants, independentment del seus orígens, per  assolir els millors resultats acadèmics. En els darrers 25 anys, moltes escoles nord-americanes han emprat els programes desenvolupats perla Fundació Success for All per millorar l’èxit educatiu amb equips docents d’aprenentatge compartit i amb programes integrals de reforma escolar.

La doctora Madden es va graduar al Reed College el 1973 amb una llicenciatura en psicologia i educació. De 1980 a 1998, va ser investigadora al Centre de Recerca sobre l'educació d'estudiants en situació de risc a la Universitat Johns Hopkins.

Com experta en alfabetització i instrucció educativa, és autora de nombrosos articles i llibres sobre l'aprenentatge cooperatiu, la integració i l'educació a estudiants desfavorits, entre ells Effective Programs for Students at Risk (Allyn & Bacon, 1989) i Two Million Children: Success for All (Corwin, 2009). Els seus interessos de recerca actuals inclouen pràctiques per augmentar l'aprenentatge socioemocional i l'ús de la tecnologia, com ara la pissarra digital i els dispositius electrònics, per augmentar l'èxit dels estudiants.

Ha participat al debat...

Aprenentatge cooperatiu en acció: estratègies que funcionen a l'aula

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca