Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Yong Zhao

Vicedegà de la Facultat d’Educació i catedràtic del Departament d’Avaluació, Política i Lideratge Educatius a la Universitat d’Oregon


El Dr. Yong Zhao és conegut internacionalment per la seva activitat com a expert, autor de llibres i conferenciant. El seu àmbit d’especialitat és l’estudi de les conseqüències que la globalització i la tecnologia tenen sobre l’ensenyament. D’altra banda, el professor Zhao ha dissenyat centres d’ensenyament on es cultiva la competència des d’una perspectiva internacional, ha creat jocs d’ordinador per a l’aprenentatge de llengües i ha fundat institucions de recerca i desenvolupament on s’investiguen models educatius de caràcter innovador. Ha publicat més de 100 articles i 20 llibres, entre els quals Catching Up or Leading the Way: American Education in the Age of Globalization i World Class Learners: Educating Creative and Entrepreneurial Students. Igualment, ha rebut l’Early Career Award, que atorga l’American Educational Research Association, i ha estat nomenat una de les deu persones més influents del 2012 en l’àmbit de la tecnologia educativa per la revista Tech & Learn. És, també, membre electe de l’Acadèmia Internacional de l’Educació.

Actualment, el Dr. Zhao és catedràtic i vicerector d’Ensenyament Internacional a la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat d’Oregon, on també és professor Weinman de Tecnologia i professor del Departament d’Avaluació, Política i Lideratge Educatiu.

Fins al desembre del 2010, Yong Zhao va ser professor distingit de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de l’Estat de Michigan, on també va fundar el Center for Teaching and Technology, del qual va ser director. Igualment, en aquesta institució va ocupar el càrrec de director executiu de l’Institut Confuci i del US-China Center for Research on Educational Excellence.

El Dr. Zhao va néixer a la província xinesa de Sichuan. L’any 1986 es va llicenciar en Ensenyament de la Llengua Anglesa a l’Institut de Llengües Estrangeres de Sichuan, a la ciutat de Txungking. Després d’ensenyar anglès a la Xina durant sis anys, el 1992 va fer una estada al Linfield College com a investigador visitant. Posteriorment, el 1993, va començar els seus estudis a la Universitat d’Illinois, a Urbana-Champaign, i el 1994 va cursar el màster d’Ensenyament. Finalment, l’any 1996 va obtenir el grau de doctor. Aquest mateix any de 1996 es va incorporar com a docent a la Universitat de l’Estat de Michigan, després d’haver treballat com a coordinador del Centre de Llengües de la Universitat de Willamette i com a expert lingüístic al Hamilton College.

Ha participat al debat...

Educar la creativitat i l’emprenedoria en un món globalitzat

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca