Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Alain Touraine

Sociòleg francès


Alain Touraine va néixer l'any 1925 a Hermanville-sur-Mer, França. Va fer estudis a les universitats de Colúmbia, Chicago i Harvard, i va ser investigador del Consell Nacional d'Investigació Francès fins a 1958. El 1956 va fundar el Centre de Recerca de Sociologia del Treball de la Universitat de Xile. El 1960 es va convertir en investigador senior de l'École Pratique des Hautes Études (actualment la prestigiosa Escola d'Alts Estudis de Ciències Socials de París), on va fundar el Centre d'Anàlisi i d'Intervenció Sociològiques (CADIS).
Membre de diverses associacions de sociologia, Alain Touraine ha estat, principalment, president de la Societat Francesa de Sociologia, de 1968 a 1970, i vicepresident de l'Associació Internacional de Sociologia, de 1974 a 1978. Ha estat, a més, membre de l'Alt Consell per a la Integració (1994-96) i és membre del Consell d'Administració de la Maison de l'Amérique Latine. És membre estranger de nombroses acadèmies: l'Acadèmia Nord-americana de les Arts i les Ciències, l'Acadèmia Polonesa de Ciències, l'Acadèmia Europea, l'Acadèmia Mexicana de Ciències i l'Acadèmia Brasilera de Lletres.
L'obra de Touraine es podria dividir en tres etapes. La primera, que es concentra en l'estudi del treball i la consciència dels treballadors, es basa en els estudis de camp fets a l'Amèrica Llatina. La segona es va ocupar dels moviments socials, en particular les revoltes del "maig francès" i els cops d'estat llatinoamericans. La tercera, en la qual encara treballa, estudia el paper del subjecte dins dels moviments socials.

Ha participat al debat...

Un nou paradigma en educació

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca