Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

François Dubet

Sociòleg francès, professor de la Universitat de Bordeus II i director d'estudis a l'École des Hautes Études en Sciences Sociales de París


François Dubet és sociòleg francès, professor de la Universitat de Bordeus II i director d'estudis de l'École des Hautes Études en Sciences Sociales. És autor de nombroses obres dedicades a la marginalitat juvenil, a l'escola i a les institucions i ha dirigit la realització de l'estudi Le Collège 2000, per al Ministeri d'Educació Escolar.
Durant la seva carrera professional ha participat en les reflexions dels intel·lectual del grup La République des Idées, iniciat per Pierre Rosanvallon i Thierry Pech.
El 1991 va ser nomenat membre sènior de l'Institut Universitaire de France per un període de cinc anys, renovat el 1996.
La seva idea principal, llargament desenvolupada en moltes de les seves obres, és heretada de la sociologia d'Alain Touraine i del desmantellament de la figura institucional. Per a Dubet hem entrat en la modernitat tardana, llarg procés sociohistòric promotor de la figura subjectiva i responsable de la desconstrucció de la institució.
Algunes de les seves obres més importants són les següents:
La Galère : jeunes en survie,Fayard, 1987
El declive de la institución: profesiones, sujetos e individuos en la modernidad2006
La escuela de las oportunidades: ¿Qué es una escuela justa?
Injustices,Seuil, 2006
L'expérience sociologique,La Découverte, col·l. «Repères», 2007
Faits d'école,éditions de l'EHESS, 2008
Travail des sociétés,Seuil, 2009

Ha participat al debat...

Declivi de la institució escolar i conflictes de principis

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca