Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Manuel Castells

Professor de recerca i president de la Comissió Científica de la Recerca i el Doctorat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Catedràtic emèrit de Sociologia i catedràtic emèrit de Planificació Urbana i Regional de la Universitat de Califòrnia a Berkeley.


Nascut a Espanya l'any 1942.
És professor de recerca i president de la Comissió Científica de la Recerca i el Doctorat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), de Barcelona. També és catedràtic emèrit de Sociologia i catedràtic emèrit de Planificació Urbana i Regional de la Universitat de Califòrnia a Berkeley, on va impartir classes durant 24 anys; catedràtic titular de la Càtedra Wallis Annenberg de Tecnologia de Comunicació i Societat de la Universitat de Califòrnia Meridional a Los Angeles; professor visitant distingit de Tecnologia i societat; titular de la Càtedra Marvin i Joanne Grossman de l'Institut Tecnològic de Massachusetts, i professor visitant distingit d'Estudis d'Internet de la Universitat d'Oxford.
Abans havia estat professor de Sociologia de l'École des Hautes Études en Sciencies Sociales (1967-1979), catedràtic i director de l'Institut de Sociologia de Noves Tecnologies de la Universitat Autònoma de Madrid (1988-1993), professor de Recerca del Consell Superior d'Investigacions Científiques de Barcelona (1997) i catedràtic de Sociologia i de Planificació Urbana i Regional de la Universitat de Califòrnia a Berkeley (1979-2003).
Ha estat professor visitant a 15 universitats del món i conferenciant convidat a centenars d'institucions acadèmiques i professionals de 43 països. És autor de 19 llibres, entre els quals hi ha la trilogia L'era de la informació: economia, societat i cultura, publicada en 23 idiomes. També és coautor i editor de 22 llibres. Ha rebut, entre altres distincions, la Guggenheim Fellowship, el premi C. Wright Mills de la Societat Americana per a l'estudi dels problemes socials, el premi Robert and Helen Lynd de l'Associació Americana de Sociologia, el premi Ithiel Sola Pool de l'Associació Americana de Ciències Polítiques, la medalla Narcís Monturiol de Catalunya, l'Orde Gabriela Mistral de Xile, l'Orde de Santiago del president de Portugal i la Creu de Sant Jordi de Catalunya. És doctor honoris causa de 12 universitats. Així mateix, és professor honorari i ha rebut medalles d'honor de diverses universitats. És membre de l'Acadèmia Europea, de l'Acadèmia Britànica i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Espanyola de Ciències Econòmiques i Financeres.
Entre altres nomenaments distingits, ha estat assessor de tecnologia de la informació i de societat civil global del secretari general de les Nacions Unides. L'any 2005 va ser designat per la Comissió Europea membre fundador del Consell Científic del Consell Europeu de Recerca.

Ha participat al debat...

Educació, aprenentatge i tecnologia a la societat del coneixement

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca