Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Educació, aprenentatge i tecnologia a la societat del coneixement


Sobre el ponent

Manuel Castells

11/03/04 - 19.30 h

Professor de recerca i president de la Comissió Científica de la Recerca i el Doctorat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Catedràtic emèrit de Sociologia i catedràtic emèrit de Planificació Urbana i Regional de la Universitat de Califòrnia a Berkeley.

El ponent analitza la transformació del sistema educatiu al món basant-se en les transformacions estructurals que experimentem, transformació que es pot explicar mitjançant una anàlisi teòrica de què és el procés d'educació en la seva manifestació multinacional, sintetitzant què és en realitat la societat del coneixement i què passa a l'educació en aquesta societat.

En aquest sentit, en la conferència es fa ressaltar el paper específic que tenen les tecnologies de la informació i de la comunicació en aquesta relació, en l'àmbit català, a partir de les dades extretes per l'equip del PIC d'ensenyament de la UOC i aprofitant aquest aclariment analític per a extreure alguna deducció sobre les polítiques educatives que se'n deriven.


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Descobreix
altres idees

Tots els debats

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca