Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Mats Ekholm

Professor i director del grup de recerca sobre desenvolupament i socialització a les escoles a la Universitat de Karlstad Exdirector general d’Educació del Ministeri d’Educació de Suècia


Mats Ekholm és professor i director del grup de recerca sobre desenvolupament i socialització a les escoles a la Universitat de Karlstad.
Va treballar com a investigador a la Universitat de Göteborg i va ser director de l’Escola Nacional de Formació de Líders (directors).
Ha exercit diferents càrrecs dins del Ministeri d’Educació suec. De 1999 a 2002 va ser director general de l’Agència Nacional d’Educació de Suècia; el 2003 va ser director general de l’Agència per a la Millora de l’Escola, i de 2004 a 2005 va ocupar el càrrec de director general del Ministeri d’Educació.
Mats Ekholm és autor de més de 180 textos científics: ha publicat diferents llibres i articles de caràcter internacional i per al mercat suec. Moltes d’aquestes obres parlen del lideratge a les escoles i de l’organització escolar.
Les seves darreres obres són:
Learning about learning among teachers i A vision of European Teaching and Learning. Perspectives on the New Role of the Teacher(2006). The Learning Teacher Network, Karlstad.
Individuelle Förderung als Leitbild der Schulreform in Schweden i Vorbildfunktion vs Entsorgungspädagogik. Schulpolitik und Bildung in Skandinavien und Deutschland(2007). Edition Kirchhof und Franke, Leipzig und Berlin.
Institutionalised School Leader Education(2007). Paper presented at the EERA annual meeting in Gent, 2007-09-19.
School inspections and school development in Sweden – a waste of time and money (2008). Paper presented at the ICSEI annual meeting in Auckland, New Zealand 6-9 January, 2008.

Ha participat al debat...

Responsabilitat, autonomia i avaluació per a la millora dels centres educatius

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca