Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Peggy Levitt

Professora de sociologia al Wellesley College de Massachusetts. Experta en les migracions transnacionals.


Professora de sociologia al Wellesley College de Massachusetts i experta en les migracions transnacionals. El seu treball se centra en l'anàlisi dels forts vincles que els immigrants mantenen amb els seus països d'origen.
És autora de diverses obres, entre les quals es destaca The Transnational Villagers, en què Levitt descriu grups de dominicans residents a Boston i explica els forts llaços que estableixen amb la família i la vida política de la República Dominicana. En aquest llibre Levitt analitza la ciutat de Miraflores, a la República Dominicana (país d'origen), i el barri de Jamaica Plain, a Boston (país d'acollida).
Una altra de les seves obres és The Changing Face of Home. Transnational Lives of the Second Generation. En aquesta obra Levitt es fixa en els fills dels immigrants i observa com canvia la "transnacionalitat" de generació en generació. L'autora analitza com construeixen la seva identitat i com creen comunitats econòmiques, socials i polítiques i examina quina mena de vincles mantenen amb els països d'origen dels pares.

Ha participat al debat...

Educació i immigració: els reptes socioeducatius de les segones generacions des d'una perspectiva transnacional

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca