Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Educació i immigració: els reptes socioeducatius de les segones generacions des d'una perspectiva transnacional


Sobre el ponent

Peggy Levitt

10/10/06 - 19.30 h

Professora de sociologia al Wellesley College de Massachusetts. Experta en les migracions transnacionals.

Àudio (en anglès)

En la conferència sobre educació i immigració, la professora Levitt ens presenta l'estat de les seves recerques entorn del tema de la immigració i la transnacionalitat. Els seus treballs es situen als EUA i estudien les comunitats dominicana, brasilera, irlandesa i diferents grups asiàtics.

La ponent ens proposa una mirada panoràmica, a partir del seu treball de camp i de les recerques de col·legues nord-americans, sobre els debats de la segona generació d'immigrants i els canvis de perspectiva que es produeixen en oferir una mirada transnacional. Des de la metodologia fonamentada en històries de vida, ens acosta una realitat molt directa, fonamentada en les vides dels joves que formen part de les segones generacions, i el seu impacte en les polítiques i praxis educatives escolars.


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca