Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Zygmunt Bauman

Sociòleg, professor emèrit a la Universitat de Leeds


Zygmunt Bauman és sens dubte un dels pensadors europeus amb una obra més extensa i original.
Va néixer l'any 1925 a Poznan (Polònia). Va ensenyar sociologia a la Universitat de Varsòvia entre 1954 i 1968, any que va perdre, en una purga antisemita, la plaça de professor i va emigrar a Israel. D'ençà del 1971 viu a Anglaterra, on va ser professor de la Universitat de Leeds fins que es va retirar el 1990.
La seva obra se centra en temes com les classes socials, el socialisme, el pas de la modernitat a la postmodernitat, la globalització i la nova pobresa.
És autor de conceptes com modernitat líquida o amor líquid, que fan referència a l'evaporació dels vincles tradicionals i que s'han incorporat al cabal del llenguatge cultural del segle XXI.
Entre els seus darrers llibres cal destacar Els reptes de l'educació en la modernitat líquida i Temps líquids. Viure en una època d'incertesa.

Ha participat al debat...

L'educació en un món de diàspores

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca