Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensando los retos del futuro de la educación en Cataluña

Se encuentra usted aquí

Daniel Pennac

Escritor francés, ex profesor de secundaria y autor del libro Mal de escuela


Nascut a Casablanca el 1941, és un dels novel·listes més estimats i llegits de França, amb més de nou milions d'exemplars venuts en divuit llengües.
Fill d'un militar francès, va passar la infantesa en diversos països del sud d'Àfrica i del sud-est asiàtic. Va viure una adolescència marcada pels sofriments escolars, vivència dolorosa que Pennac rememora en el llibre Mal d'escola, alhora que ret homenatge als mestres que el van salvar del fracàs acadèmic.
Un cop llicenciat, Pennac va començar a treballar de professor de llengua i literatura en un institut de París, experiència que el va inspirar per a escriure el seu famós assaig sobre la lectura, Com una novel·la (1993), publicat a Empúries, i ara Mal d'escola, un al·egat a favor de l'educació.
Altres novel·les seves són El senyor Malaussène (1996), Senyors nens (1998), La petita venedora de prosa (2000), Els fruits de la passió (2001), El dictador i l'hamaca (2003).

Ha participado en el debate...

Los últimos de la clase

Explora


Cómo puedes seguir los
Debats d’Educació

Suscríbete al boletín
Toda la información de los próximos debates
¿En qué idioma desea recibir el boletín?

Algunos derechos reservadosLos textos publicados en esta web están -si no se indica lo contrario- bajo una licencia Reconocimiento - No comercial - Sin obras derivadas 3.0 España de Creative Commons. Puede copiarlos, distribuirlos, comunicarlos públicamente siempre que reconozcan los créditos de las obras (autoría y la institución que los publica). No pueden hacer uso comercial ni obras derivadas. La licencia completa se puede consultar en http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.es