Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Boris Cyrulnik

Psiquiatre i psicoanalista francès, conegut com pare del terme “resiliència”.


Boris Cyrulnik és neuròleg, psiquiatre i psicoanalista i un dels fundadors de l'etologia humana. Professor de la Universitat de Var a França i responsable d'un grup d'investigació en etologia clínica a l'Hospital de Toulon, és també autor de nombrosos llibres.

No és casual que el Dr. Cyrulnik hagi indagat tan a fons en el trauma infantil i en el concepte de resiliència; amb set anys va veure com tota la seva família, emigrants jueus d'origen rus, eren deportats a camps de concentració dels que mai van tornar.

En el aquest enllaç podeu trobar un llistat del seus llibres traduits al castellà.

Fotografia: B.Cyrulnik (c) DRFP Odile Jacob

Ha participat al debat...

Com construir centres educatius resilients per afavorir l’aprenentatge de tot l’alumnat?

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca