Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Francesc Pedró

Director de recerca del Centre per a la Recerca i la Innovació Educatives de l'OCDE


El professor Francesc Pedró, catedràtic del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), va ser nomenat analista polític sènior i administrador principal del Centre per a la Recerca i la Innovació Educatives de l'OCDE a París (França) el 2005. Els seus principals projectes són la revisió dels sistemes de recerca educativa dels països de l'OCDE, l'anàlisi dels efectes de les tecnologies en els joves, a escala cognitiva, actitudinal i en relació amb els resultats escolars i, finalment, l'estudi dels processos d'innovació sistèmica en els sistemes educatius.
Nascut a Barcelona el 1960 és llicenciat en Filosofia i Lletres per la UAB i doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació per la UNED. Va obtenir els premis extraordinaris de llicenciatura i de doctorat. Més endavant va fer una estada postdoctoral a l'Institut d'Educació de la Universitat de Londres i successives estades de recerca a l'Oficina Internacional d'Educació (Ginebra, Suïssa) i a l'Institut Internacional de Planificació de l'Educació (París, França).
Fins a la seva incorporació a l'equip de l'OCDE, era coordinador de les proves d'accés a la universitat (PAAU) a Catalunya i director del Programa de Qualitat de la Universitat Pompeu Fabra. Anteriorment, havia estat vicerector de Recerca i Metodologia Educativa de la Universitat Oberta de Catalunya, en la fundació de la qual participà activament.
Els seus dos llibres més recents són Fauna acadèmica. La professió docent a les universitats europees (2004) i la coordinació del Manual d'introducció a la docència: horitzó Bolonya (2005), pel qual rebé el premi Vicens Vives de la Generalitat de Catalunya.

Ha participat al debat...

El professorat de Catalunya

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca