Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Kirsti Lonka

Professora de Psicologia de l'Educació de la Universitat d'Hèlsinki


Kirsti Lonka és professora de Psicologia de l'educació de la Universitat d'Hèlsinki (Finlàndia) des de l’any 2005. També és professora a Optentia Research Focus Area a la Universitat del Nord-oest (Vanderbiljpark, Sud-àfrica), i membre del Consell Assessor de l'Institut Universitari d'Aprenentatge Digital i Educació de la Universitat Nacional  de Ciència i Tecnologia de Taiwan.

Actualment, treballa en el camp de la innovació en l’educació superior i en entorns d’aprenentatge motivadors (ELA).

Membre fundadora de l’Acadèmia de Docents de la Universitat d’Hèlsinki, va ser la primera presidenta d’aquesta institució (2013-2014). És directora del grup d’investigació de Psicologia de l’educació i també la investigadora principal del projecte Mind the Gap Between Digital Natives and Educational Practices, finançat pel Mind Program of Academy of Finland (2013-2016).

Els seus últims projectes són 3Spaces, Sustainable Education Design is the Future of Education (3Spaces, el disseny de l’educació sostenible és el futur de l’educació) i Engaging Working Culture (Cultura de treball motivadora). Anteriorment havia participat en l’estudi dels entorns d’aprenentatge (RYM Indoor Environment Project, 2011-2015).

També ha estat vicedegana de la Facultat de Ciències del Comportament de la Universitat d’Hèlsinki (2011-2013), professora adjunta d’Afers Exteriors al Departament d’Aprenentatge, Informàtica, Gestió i Ètica a Institut Karolinska (LIME) de Suècia (2007-2011) i professora visitant de la Universitat de Groningen als Països Baixos (2007-2008).

També ha treballat com a directora de Desenvolupament al Centre d’Investigació de la Facultat de Medicina i com a professora d’educació mèdica de la Universitat d’Hèlsinki. Mentre va ser directora d’aquest centre, el programa mèdic es va transformar i va incorporar el treball basat en problemes.

Kirsti Lonka és una oradora molt sol·licitada arreu del món. Ha publicat nombrosos articles, ponències i capítols de llibres. També ha publicat un munt de llibres de text i escrits populars. Les seves especialitats són l’educació superior, l’educació mèdica, la formació del professorat i la formació de postgrau. En l’àmbit de l’escriptura acadèmica, la seva feina s’ha centrat en les concepcions de l’escriptura, la presa de notes, el procés d’escriptura i l’escriptura en el currículum com a eina d’aprenentatge.

La professora Lonka és molt activa a les xarxes: @kirstilonka (Twitter), Facebook, LinkedIn i Instagram.

Ha participat al debat...

Construir una escola per la generació de nadius digitals

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca