Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Currículum i ciutadania. El què i el per a què en l'educació escolar


Sobre el ponent

Cèsar Coll i Salvador

22/05/07 - 19.30 h

Doctor en Psicologia i catedràtic de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la Universitat de Barcelona.

Quin bagatge de coneixements, habilitats, actituds, valors i competències és necessari per a incorporar-se a la societat d'avui i de demà? Quin capital cultural hauria d'haver adquirit l'alumnat al final de l'educació obligatòria?

En un context cada vegada més internacionalitzat, si volem una societat cohesionada i preparada per a abordar els reptes del futur immediat i, alhora, un país que preservi els elements que l'identifiquen, no hauríem de girar l'esquena a la reflexió ni al debat sobre què hauria de formar part de la motxilla de continguts amb els quals els nostres fills i filles acaben l'escolarització obligatòria.

La finalitat d'aquest llibre que presenta Cèsar Coll és justament impulsar i promoure una reflexió sobre el currículum escolar per a arribar a un seguit de conclusions i propostes sobre el seu contingut i definició. El valor d'aquestes pàgines rau, especialment, en la seva perspectiva independent, i en el fet que van més enllà de les urgències que imposa la gestió quotidiana del sistema educatiu.


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Descobreix
altres idees

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca