Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

El futur de l'educació pública


Sobre el ponent

Álvaro Marchesi

26/06/08 - 19.30 h

Secretari general de l'Organització d'Estats Iberoamericans per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (OEI)

Àudio (en espanyol). Part 1
Àudio (en espanyol). Part 2

El ponent reflexiona sobre la situació de l'escola pública, tant a Espanya com especialment a Catalunya, i les seves perspectives de futur. També fa un seguit de propostes que han de portar l'escola pública a ésser una escola vertebradora en el conjunt del sistema educatiu.

L'autor demana un nou impuls de l'educació catalana per a innovar. Si durant els anys vuitanta les propostes catalanes eren escoltades i esdevenien una referència per a la política educativa espanyola, a partir de la dècada dels noranta es nota una minva en aquestes propostes.

Aquesta minva de propostes afecta l'escola pública, que és menysvalorada a tot Espanya a causa de la concentració de molts problemes molt seguits i en molt poc temps, com ara la immigració, l'augment d'edat d'escolarització obligatòria, el desànim entre el professorat…

Aquesta desafecció, que és deguda als problemes ja citats, té dos problemes clau que el ponent explica i estudia, que són la composició actual de l'alumnat i la falta d'atractiu dels centres públics per a generar confiança en el conjunt de la població.


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Descobreix
altres idees

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca