Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Marcelo M. Suárez-Orozco

Professor de globalització i educació de la càtedra Courtney Sale Ross Codirector dels estudis d'immigració de la Universitat de Nova York


Marcelo M. Suárez-Orozco és professor de globalització i educació de la càtedra Courtney Sale Ross i codirector dels estudis d'immigració de la Universitat de Nova York. Les seves investigacions se centren en els problemes conceptuals i empírics en els àmbits de la psicologia cultural i l'antropologia psicològica a partir de l'anàlisi de la immigració, la globalització i l'educació.
És autor de nombrosos assaigs, edicions i llibres, entre els quals es destaquen The New Immigration: An Interdisciplinary Reader (editat amb Carola Suárez-Orozco i Desiree Qin-Hilliard, Routledge, 2005), Globalization: Culture and Education in the New Millennium (editat amb Desirée Qin-Hilliard, University of California Press, 2004), Latinos: Remaking America (editat amb Mariela Paez, University of California Press, 2002), els sis volums Interdisciplinary Perspectives on the New Immigration (editat amb Carola Suárez-Orozco i Desiree Qin-Hilliard, Routledge, 2001), Children of Immigration (elaborat juntament amb Carola Suárez-Orozco, Harvard University Press, 2001).
Ha estat distingit amb nombrosos honors i premis, incloent-hi l'Orden Mexicana del Águila Azteca, màxima distinció donada pel govern mexicà. El 2004 va ser escollit membre de l'Acadèmia Nacional dels Estats Units.

Ha participat al debat...

Trajectòries escolars de l'alumnat estranger als Estats Units

Explora


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca