Fundació Jaume Bofill Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Pensant els reptes del futur
de l'educació a Catalunya

Esteu aquí

Els últims de la classe


Sobre el ponent

Daniel Pennac

22/09/08 - 19.30 h

Escriptor francès, exprofessor de secundària i autor del llibre Mal d'escola

Daniel Pennac va ser un alumne amb una discapacitat coneguda com a disortografia que li disminuïa la capacitat de retenir informació i era poc apte per a l'aprenentatge de llengües, tant la pròpia com estrangeres.

És a dir, no va ser un alumne brillant sinó més aviat el contrari.

Gràcies a l'educació que va tenir i al suport dels seus mestres, va saber superar-ho i ha acabat convertint-se en professor i escriptor.

En aquesta ponència, que explica l'argument del seu llibre Mal d'escola, fa un homenatge als educadors i als infants que sempre han estat els últims de la classe, narrat des de la seva pròpia experiència.

Pennac barreja, així, records autobiogràfics i les seves reflexions sobre la pedagogia i les disfuncions de la institució escolar, sobre el dolor de ser un mal estudiant i la set d'aprenentatge, sobre el sentiment d'exclusió i l'amor a l'ensenyament. Amb humor i tendresa, anàlisis crítiques i fórmules efectives, ofereix una brillant i saborosa lliçó d'intel·ligència.


Com pots seguir els
Debats d’Educació

Subscriu-te al butlletí
Tota la informació dels propers debats
En quina llengua vol rebre el butlletí?

Descobreix
altres idees

Alguns drets reservatsEls textos publicats en aquest web estan subjectes –llevat que s'indiqui el contrari– a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los, comunicar-los públicament sempre que reconegueu els crèdits de les obres (autoria i institució que els publica). No poder ús comercial ni obres derivades. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca